جزئیات اخبار

کشتی گیران باید تاکتیک های مبارزات خود را با قوانین جدید هماهنگ کنند

امروزه ارزش آگاهی از ریزه کاری های داوری، کمتر از تکنیک و تاکتیک در پیروزی ها نیست

عزیزاله اطاعتی : اخبار کشتی ایران

این روزها اعمال سلیقه در اجرای مقررات از سوی داوران کشتی در میادین مهم بین المللی به یک نگرانی برای مربیان کشورهای صاحب کشتی جهان از جمله مرییان تیم های ملی کشتی ایران مبدل شده است که البته می توان با آگاهی دقیق به تازه ترین تغییرات صورت گرفته آن را به حداقل رساند.

در حال حاضر نکاتی که داوران طراز اول جهان روی آنها تاکید دارند و کمیته داوران فدراسیون جهانی نیز به طور جدی به اجرای این موارد در رقابت های مهم اصرار می ورزد، کاملا مشخص و در دسترس است که می شود با مرور دوباره و رعایت آنها در خلال مسابقات، به میزان قابل توجهی از اتفاقات غیر قابل پیش بینی در ارتباط با مسائل داوری جلوگیری کرد.

 

کارشناسان داوری، براین باورند که اصل مهم در کسب پیروزی های حساس مانند مسابقات قاره ای، جهانی ، به ویژه گزینشی ها و بازی های المپیک بستگی به این دارد که کشتی گیران تا چه اندازه در کنار بالا بردن آمادگی های تکنیکی، جسمانی و ذهنی، اعمال مقررات و قوانین و تاکتیک های هماهنگ با مقررات را در برنامه مبارزات خود اهمیت بدهند.

در واقع کشتی گیران با هوش و صد البته مربیان آنها هرگز اجازه نمی دهند با عدم رعایت مقررات و قوانین مشخص، داوران به جای آنها تعیین کننده فرد پیروز در تشک باشند.

به نطر می رسد برای جلوگیری از آسیب های احتمالی اعمال سلیقه داوران که همواره در مسابقات مهم رایج است، کادر فنی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی باید در کنار برنامه های تمرینی عادی، مرور ریزه کاری های تعیین کننده قوانین داوری در رقابت ها را در برنامه های کشتی گیران به ویژه نفراتی که باید در المپیک 2016 به میدان بروند، قرار دهند.

آنچه مسلم است، کادر های فنی در فاصله باقی مانده تا المپیک، نمی توانند زیاد از لحاظ تکنیکی در مجموعه فنون کاربردی کشتی گیران تغییرات تاثیرگذاری داشته باشند، اما می توانند با قرار دادن مرور بندهای مهم قوانین جدید و تاکتیک های جدید مبارزه براساس قوانین در تمرینات اردویی ، آنها را از شکست های غیرمنتظره و غیرقابل پیش بینی دور کنند.

آنچه امروزه در دنیای داوری کشتی بیشتر از همه موارد مطرح است، ارزشیابی فنون نیست، بلکه رعایت ریزه کاری های داوری و نکاتی است که دست اندرکاران درجه اول فدراسیون جهانی کشتی، انگشت روی آنها گذاشته اند که بیشتر انواع اخطارها، فرارها و نقض مقررات ها را شامل می شود و این نکات همواره در مسابقات حساس مانند گزینشی ها و جهانی و المپیک ها تعیین کننده هستند و به راحتی باعث تغییر جای برنده ها با بازنده ها می شوند.

ماه سپتامبر سال گذشته میلادی ( دهه دوم آذرماه ) در گردهمایی داوران المپیکی در سوچی روسیه که تمامی مدرسان و مسوولان درجه اول فدراسیون جهانی نیز حضور داشتند، از سوی نناد لالوویچ رییس UWW دستورالعمل جدید به داوران قضاوت کننده در رقابت های گزینشی، قاره ای و المپیک ابلاغ و به طور عملی و نمایش فیلم نیز تشریح شد، در واقع همین امر هم تکلیف داوران و هم کشتی و مربیان را روشن کرد که رعایت موارد گفته شده می تواند به میزان قابل توجهی کشتی گیران را آسیب های ناگهانی حفظ کند.

درست نشستن مجری و مدافع در زمان اجرای قانون خاک اختیاری، صحیح نشستن مدافع و نبستن دست ها در زمان اجرای فن از سوی مجری در خاک اختیاری، عدم رعایت گارد کشتی فرنگی سر روی سینه حریف گذاشتن، استفاده از پا درزمان اجرای فنون از سوی مجری در کشتی فرنگی، ضربه زدن ها، گرفتن انگشت، پوش کردن حریفان به خارج تشک بدون درگیری برای اجرای فن، فرار از فن حریف، فرو رفتن در لاک دفاعی بلافاصله پس از گرفتن امتیاز، کشیدن کشتی به کناره های تشک، فرار فن در حالت خاک و فرو رفتن در حالت دفاعی، در واقع بستن کشتی در 30 ثانیه پایانی به طور مشترک در هر دو رشته آزاد و فرنگی از جمله نکاتی بود که در کلینیک سوچی روسیه رعایت آنها از سوی مدرسان فدراسیون جهانی به داوران قضاوت کننده در مسابقات بین المللی تاکید شده است.

بدون شک رعایت نکات مطرح شده و قرار دادن آنها در تمرینات روزانه تا زمان المپیک 2016 ریو و حتی اعزام به مسابقات گزینشی مغولستان و شاید هم ترکیه ، می تواند هم نگرانی های مربیان تیم های ملی از جمله محمدبنا سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالن ایران در 2 گزینشی پیش رو را کاهش دهد و هم کشتی گیران طراز اول ما را مطمئن تر به مصاف حریفان بفرستد.

نخستین رقابت های گزینشی المپیک 2016 اواخر اسفند ماه سال 94 در قزاقستان برگزار شد و از ایران در رشته فرنگی حمید سوریان، امید نوروزی و بشیر باباجان زاده برای کسب سهمیه اوزان 59 ، 66 و 130کیلوگرم به مصاف حریفان رفتند که تنها امید نوروزی با کسب عنوان دوم وزن 66 کیلوگرم سهمیه المپیک را کسب کرد و سوریان و باباجان زاده با شکست در همان کشتی نخست مقابل حریفان ژاپنی و قزاق از دور رقابت ها خارج شدند.

در حالی که در وزن 125 کیلوگرم کشتی آزاد کمیل قاسمی با شکست تمامی حریفان و کسب مقام قهرمانی تنها سهمیه باقیمانده المپیک تیم آزاد را کسب کرد  تا این تیم با 6 سهمیه کامل در راه المپیک 2016 گام بردارد.

حالا برای تکمیل شدن 6 سهمیه تیم کشتی فرنگی، نفرات منتخب در 2 وزن 59 و 130 کیلوگرم که تصور می شود، سامان عبدولی و بشیرباباجان زاده باشند، باید راهی شده و برای بار دوم بخت ایران برای کسب سهمیه را آزمایش کنند.

لازم به یادآوری است که فرنگی کاران ایران اگر 2 تا 4 اردیبهشت ماه سال جاری در مغولستان موفق به تکمیل سهمیه های کشتی ایران در المپیک نشوند، فرصت خواهند داشت که طی روزهای 16 تا 18 اردیبهشت 95 در آخرین رقابت های گزینشی UWW در استانبول ترکیه به میدان بروند که امید است محمدبنا و شاگردانش در همان مغولستان که 3 نفر نخست هر وزن موفق به کسب سهمیه می شوند، کار را تمام کنند.

ایجاد نظرها
لیست نظرها