بازگشت رقابت های قهرمانی کشور به روزهای خوب خود
رقابت های کشتی آزاد قهرمانی کشور در حالی روزهای 22 لغایت 24 آذرماه در سالن سید رسول حسینی ساری برگزار شد که علاوه بر قهرمانان اوزان دهگانه، این مسابقات برندگان دیگری نیز داشت.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، رقابت های کشتی آزاد قهرمانی کشور بعنوان قدیمی ترین مسابقات کشتی در تاریخ ایران، در دهه های گذشته شور و حال بسیار فراوانی داشت، اما رفته رفته با بی توجهی به آن و عدم حضور کشتی گیران شاخص و مطرح، جایگاه اصلی خود را در بین اهالی کشتی و تماشاگران از دست داده بود.
فدراسیون کشتی بعنوان متولی برگزاری این مسابقات به جهت احیای این مسابقات در چند سال اخیر گام های مؤثری برداشته است، تا بار دیگر شاهد حضور قهرمانان بزرگ در این مسابقات بوده و با توجه به اهمیت و حساسیت بالا، تضمینی بر حضور تماشاگران بعنوان حامیان اصلی ورزش ملی کشور و همچنین پخش تلویزیونی این مسابقات باشد.
قطعا قرار گرفتن مسابقات قهرمانی کشور بعنوان اولین مرحله از چرخه انتخابی تیم ملی و حضور تمامی سرمایه های کشتی کشور به جز تعداد کمی از مدال آوران، باعث شده است که این مسابقات در صدر توجه همگان قرار گرفته باشد.
در واقع این مسابقات ویژگی های بارز دیگری نیز داشت که در ادامه به آن می پردازیم.
1- تماشاگران؛
قطعا علاقمندان یک رشته ورزشی مهمترین انگیزه به جهت حضور قهرمانان و پیشرفت آن رشته هستند و کشتی بعنوان ورزش اول و ملی کشور، از علاقمندان بسیاری در ایران برخوردار است. برگزاری مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور در استان مازندران بعنوان مهد کشتی آزاد ایران که قهرمانان زیادی را به المپیک و جهان معرفی کرده است، باعث دلگرمی مازنی های عزیز و همچنین جامعه کشتی استان شده و نشان از توجه فدراسیون کشتی به این استان قهرمان خیز دارد.
حضور 3 روزه تماشاگران در سالن سید رسول حسینی که حتی در جریان دربی پایتخت نیز هرگز خالی نشد، بسیار جای قدردانی و سپاس داشته چراکه به اذعان فرماندهان محترم نیروی انتظامی و دیگر عوامل اجرایی در سالن مسابقات، تماشاگران کشتی جزء فهیم ترین و با نظم ترین تماشاگران ورزشی ایران هستند.
هرچند به دلیل کمبود جان و فضای کوچک سالن سید رسول حسینی، هیئت کشتی ساری به جهت کم کردن ازدحام مجبور به بلیت فروشی شد، اما این کار هم باعث نشد تا خیل عظیم علاقمندان به کشتی، به تماشای این مسابقات نیایند.
2- برگزاری مسابقات انتخابی در استان ها؛
قطعا برگزاری مسابقات قهرمانی کشور بعنوان اولین مرحله چرخه انتخابی تیم ملی باعث شد تا مسابقات قهرمانی استان ها نیز با حضور تمامی مدعیان برگزار شود و این مهم به حضور تماشاگران در سالن مسابقات و رونق گرفتن مسابقات استانی نیز منجر گردید.
3- عملکرد عالی جوانان و چهره های ناشناخته در مسابقات؛
مجوز حضور کشتی گیران نوجوان، جوان و برخی چهره های ناشناخته برای حضور در این مسابقات اولا باعث ایجاد انگیزه در این رده ی سنی به منظور محک زدن خود در مصاف با بزرگان کشتی و همچنین شانس حضور در رقابت های المپیک و جهانی شد، ثانیا نتایج کسب شده توسط این جوانان و چهره های ناشناخته شان می دهد که کار سازندگی در کشتی به درستی انجام شده است.
4- کشتی در ساری جان دیگری گرفت؛
برگزاری مسابقات در شهر ساری باعث شد تا این شهر قهرمان خیز که قهرمانانی همچون عسکری محمدیان و مجید ترکان را به کشتی جهان معرفی کرده است، بار دیگر و پس از چندین سال شاهد یک رویداد بزرگ کشتی باشد و قطعا این مهم می تواند به پیشرفت کشتی در ساری کمک شایانی داشته باشد.
5- مازندران در کانون توجهات قرار گرفت؛
فدراسیون کشتی توجه ویژه ای به کشتی مازندران و علاقمندان به آن دارد و استان مازندران که قطب کشتی آزاد و حتی کشتی فرنگی ایران محسوب می شود میزبان بزرگترین مسابقات در سال جاری بود، قطعا میزبانی از حدود 700 کشتی گیر، مربی، سرپرست، داور، عوامل اجرایی و اصحاب رسانه در 3 روز و برگزاری 414 کشتی بر روی 2 تشک و مدیریت آن بسیار کار سنگین و نفسگیری بود که هیئت کشتی استان مازندران از این آزمون سربلند بیرون آمد. ضمن اینکه مازندران به جهت برگزاری 3 روزه رقابت های کشوری و پوشش مناسب رسانه ای این مسابقات در کانون توجهات علاقمندان به کشتی در سراسر کشور قرار گرفت.
6= حضور قهرمانان بزرگ بعنوان مربی در سالن مسابقات؛
حضور قهرمانان بزرگ کشتی بعنوان مربی برخی از استان ها از جمله مازندران، تهران، همدان، لرستان، کرمان و ... نوید روزهای خوبی را برای کشتی می دهد، از جمله می توان به علیرضا رضایی، کمیل قاسمی، مجید خدایی، مسعود مصطفی جوکار، فردین معصومی، مصطفی حسین خانی، اشاره کرد و امید این می رود که حضور این مربیان در باشگاه ها و استان ها باعث سازندگی بیشتر کشتی گیران و معرفی چهره های بیشتر به کشتی ایران و جهان شود.
7- حضور نماینده اتحادیه جهانی و کنترل درجه داوران بین المللی؛
حضور ابراهیم جی جی اوغلو عضو کمیسیون داوران و مدرس اتحادیه جهانی کشتی برای کنترل درجه داوران بین المللی کشورمان و همچنین بازبینی فیلم کشتی گیران توسط وی باعث شد تا این رقابت ها در کلاس یک رقابت بین المللی مهم برگزار شود.
8 - حضور بزرگان کشتی مازندران در سالن مسابقات؛
برگزاری مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور در مرکز استان مازندران، باعث شد تا بعد از چند سال اکثر قهرمانان بزرگ و پیشکسوتان کشتی مازندران در سالن مسابقات حضور یابند و ضمن اینکه با یکدیگری دیداری تازه کردند، نظاره گر کشتی های جذاب و حساس نیز بودند.
قطعا برگزاری مسابقات در استان های کشتی خیز و دعوت از پیشکسوتان و قهرمانان به سالن مسابقات موجب خوشحالی و قوت قلب آن ها خواهد بود.
9- پوشش رسانه ای گسترده و حضور جمع کثیری از اصحاب رسانه در سالن مسابقات؛
بی شک مسابقات کشتی آزاد قهرمانی کشور با استقبال بی نظیر اصحاب رسانه و پوشش بسیار بالای اخبار، تصاویر و فیلم رقابت ها مواجه شد. این مسابقات همچنین از شبکه های تلویزیونی سه، ورزش و طبرستان (استانی مازندران) به صورت مستقیم برای علاقمندان به کشتی پخش شد.
حضور نزدیک به 100 خبرنگار، عکاس و تصویربردار در سالن مسابقات و همکاری و تعامل بسیار بالای مسئولان برگزاری با اصحاب رسانه، باعث گردید تا اخبار و تصاویر این مسابقات در کمترین زمان ممکن و با پوشش حداکثری در اختیار علاقمندان به ورزش اول کشور قرار گیرد.
امید می رود که در سال های آینده نیز شاهد رشد و ارتقاء در برگزاری مسابقات قهرمانی کشور بعنوان قدیمی ترین رقابت های کشتی در تاریخ ایران باشیم.
کاظم پرورده