کیومرث هاشمی: پیشرفت در ورزش کشور بدون همدلی و آرامش میسر نیست
علیرضا دبیر: درهای فدراسیون و اردوهای تیم ملی به روی تمامی قهرمانان باز است
مراسم تجلیل از قهرمانان رقابت های جهانی صربستان و جمعی از پیشکسوتان کشتی کشور، صبح امروز با حضور کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان و جمعی از اصحاب رسانه در محل سالن فدراسیون کشتی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی فدارسیون کشتی، در ابتدای این مراسم علیرضا دبیر ضمن خیرمقدم به حاضرین، جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و فلسطین را محکوم کرد.
دبیر در ادامه گفت: پیشکسوتان بزرگی در جمع ما حضور دارند که 4 نفر آن ها بر گردن من حق مربیگری دارند و چند نفر دیگر نیز از دوستان خوب و همدوره ای های من هستند.
رئیس فدراسیون کشتی تصریح کرد: کشتی بیشترین افتخارات را در ورزش ایران بدست آورده و ما 118 مدال آور جهان و المپیک در کشتی آزاد و فرنگی داریم که توانسته اند 325 مدال جهانی و المپیک را برای ورزش ایران کسب کنند.
وی اظهار داشت: جمع پیشکسوتان حاضر تجربه مربیگری در تیم ملی کشتی را دارند و استخوان خوردکرده این کار هستند و خوشحال می شویم که از نظرات کارشناسی آن ها در تمامی موارد بهره ببریم.
دبیر تأکید کرد: تمامی قهرمانان بر گردن کشتی حق دارند، از همین جا به تمامی این عزیزان می گویم که درهای فدراسیون کشتی و اردوهای تیم های ملی به روی تمامی آن ها باز است. شاید من با آن ها و یا آن ها با من از نظر فکری یا مدیریتی به هم نقد داشته باشیم، اما در تشک کشتی همه آن ها را قبول دارم و حتما در کشتی حرف برای گفتن دارند.
دبیر خاطرنشان کرد: کشتی حق ندارد رو به عقب برود، من اینجا چند روزی مهمان هستم ولی شما در کشتی هستید. باید کسی که در آینده مسئول کشتی شود که هم بتواند کار را محکم جلو ببرد و هم به کشتی کمک کند و شما هم به کشتی کمک کنید چراکه کشتی از همه بزرگتر است.
منصور برزگر در این جلسه گفت: از برگزاری این نشست خوشحالم، المپیک نزدیک است و همین الان هم وقت زیادی برای حمایت نداریم.
وی ادامه داد: ما در ورزش ایران المپیکی فکر نمی کنیم، رئیس فدارسیون، سرمربی یا وزیر ورزش باید 4 سال فرصت داشته باشد که برنامه های خود را اجرایی کند و نمی شود در آستانه المپیک کار را دست گرفت و به دنبال موفقیت بود.
برزگر تصریح کرد: اگر 10 مدال جهان هم داشته باشید، مدال المپیک فرق می کند، کشتی برای ایران است و اگر به تاریخ گذشته ایران نگاه کنید، 80 درصد مدال هایی که کسب شده توسط کشورهایی مانند گرجستان، آذربایجان، ارمنستان و .. بوده که قبلا جزء ایران بوده اند.
وی تأکید کرد: باید فکری برای پیروزی یزدانی بر تیلور کرد و این مسئله حیثیتی شده است و اگر پیروزی حاصل نشود تا ابد تأثیر آن می ماند.
ابراهیم جوادی گفت: 4 مدال طلای جهان گرفته ام اما ای کاش که مدال برنز المپیکم طلا بود و این 4 مدال نبود.
وی افزود: زمان ما امکانات نبود و برای حضور در المپیک، تداراکت در حد آسیا بود. در آن زمان من کشتی گیر روس را با نتیجه 8 بر 2 بردم اما نفوذ روس ها باعث شد تا مدال طلا به آن ها برسد.
این پیشکسوت کشتی خطاب به ملی پوشان تصریح کرد: فرصت برای شما از دست نرفته و می توانید مدال المپیک را بدست آورید و تمام تلاش خود را برای این کار انجام دهید. موفقیت شما باعث خوشحالی و سربلندی ما می شود و اگر خدای نکرده شکست بخورید نیز مردم را ناراحت می کند.
جوادی خاطرنشان کرد: برای همه کشتی گیران در المپیک پیش رو آرزوی موفقیت و سربلندی دارم.
رحیم علی آبادی در این جلسه بیان کرد: من به کشتی گیران، کادر فنی و فدراسیون به جهت کسب مدال در رقابت های جهانی و بازی های آسیایی تبریک می گویم.
وی گفت: قهرمان جهان و المپیک عمری دارد و پس از آن باید زندگی خود را ادامه دهد، حمایت ها از ورزشکاران و جوایز آن ها باید به گونه ای باشد که آن ها تأمین باشند.
علی آبادی خطاب به وزیر ورزش گفت: باید پرونده ای برای قهرمانان باز شود و آن ها مورد حمایت قرار بگیرند، من شب کار می کردم و روز تمرین، اما کاری در آن زمان برای ما انجام نشد، حتی پول چراغانی را خودم دادم.
این پیشکسوت کشتی اظهار داشت: متأسفانه شاهد این هستیم که دو ورزشکار در یک رقابت افتخار کسب می کنند، اما در یک شهر برای او کاروان 10 کیلومتری راه می افتد و با اهدای جوایز و پاداش تقدیر می شود و در یک شهر دیگر حتی سراغی از قهرمان خود هم نمی گیرند.
وی خاطرنشان کرد: اگر وزارت برنامه ی برای حمایت از یک ورزشکار داشته باشد، آن ورزشکار نیز دچار سرخوردگی نخواهد شد.
علی آبادی در پایان گفت: امیدوارم که دیگر شاهد این نباشیم که کشتی گیر کشورمان از حریف خود پیش باشد و در ثانیه های پایانی کشتی خود را واگذار کند.
محسن فرح وشی در ادامه بیان داشت: برای کار بزرگ باید برنامه ی بزرگ داشته باشیم، بعنوان مثال برای رفتن به آبشار دوقلو شاید یک کتانی کافی باشد اما برای رفتن به قله توچال حتما کفش کوهنوردی لازم است.
وی ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر متخصص تغذیه، بدنسازی و روانشناس در تیم های ملی است که می تواند کمک کننده باشد.
فرح وشی با تقدیر از عملکرد فدراسیون کشتی گفت: برای اولین بار در ساختمان جدید فدراسیون کشتی حضور یافتم و به واقع این ساختمان در شأن و جایگاه کشتی کشور است.
وی خاطرنشان کرد: کشتی گیران در اختیار فدراسیون هستند و این فدراسیون است که به آن ها برنامه می دهد و اگر کار درست پیش برود قطعا موفقیت حاصل خواهد شد.
اکبر فلاح در این نشست گفت: از اینکه پیشکسوتان را دعوت کردید خوشحالم، قهرمانی تیم های ملی کشتی در تمامی رده ها را تبریک می گویم.
وی تصریح کرد: از اینکه در این جلسه مربیان قبلی خود را می بینم خوشحالم، دست پژمان درستکار و حسن رنگرز به خاطر کسب عناوین در رقابت های جهانی و بازی های آسیایی درد نکند.
فلاح خاطرنشان کرد: موضوعاتی مدنظر من است که باید به صورت خصوصی به آقای دبیر انتقال دهم.
غلامرضا محمدی در ادامه گفت: خوشحالم در جمع شما هستم و بزرگترهای خودم را دیدم. تبیرک و خداقوت به کشتی گیران، کادرفنی و مجموعه فدراسیون کشتی می گویم و برای شما آرزوی موفقیت می کنم.
وی تصریح کرد: برای سرانجام رسیدن کار و موفقیت نیاز به آرامش و دوری از حواشی است و از وزارت ورزش و کمیته ملی می خواهم که حمایت لازم را از کشتی داشته باشند و در سایه همدلی تیم های ملی باز هم افتخارآفرین باشند.
علیرضا رضایی گفت: موفقیت های کشتی را تبریک می گویم،. اساتید و دوستان عزیزم در جلسه هستند.
وی تصریح کرد: موفقیت های اخیر کشتی در بازی های آسیایی بسیار پررنگ بود و کشتی از نظر مدالی کمک بسیار زیادی به کاروان ورزش ایران داشت.
رضایی اظهار داشت: فدراسیون کشتی خانه دوم ما است و هر موقع که بخواهیم آقای دبیر را می بینیم و آنچه در ذهنمان می گذرد را انتقال می دهیم و این وظیفه و عشق ما به کشتی است و از آن دریغ نمی کنیم.
وی خطاب به وزیر ورزش گفت: شما در تمامی ارکان ورزش بوده اید و تجربه حضور در کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش را داشته اید. حمایت شما از تیم های ورزشی به ویژه کشتی تا المپیک می تواند بسیار در نتایج تأثیرگذار باشد.
رضایی گفت: فدراسیون وظایف خود را کامل انجام می دهد اما شما بعنوان متولی اصلی ورزش باید جوایزی را درنظر بگیرید که به ورزشکاران به خصوص کشتی گیران انگیزه لازم را بدهید.
وی افزود: خیلی از ورزشکاران پس از قهرمانی از لحاظ مالی مشکلاتی دارند که آقای هاشمی با درایتی که دارد می تواند راهکارهایی را به هیئت دولت پیشنهاد دهد تا قهرمانان پس از دوران قهرمانی، در زندگی نیز دچار مشکل نشوند و رفع دغدغه آن ها موجب این می شود که با خیال راحت تمرینات خود را پیگیری کنند.
صادق گودرزی در این نشست گفت: برگزاری این مراسم و اهدای پاداش برای اولین بار است که اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: به فدراسیون کشتی، کادر فنی و کشتی گیران موفقیت های بدست آمده را تبریک می گویم.
گودرزی با بیان اینکه صحبت در برابر بزرگترها زیره به کرمان بردن است، تصریح کرد: زمانی که ما در المپیک 2012 مدال گرفتیم حواله خودرو دریافت کردیم اما در حال حاضر این حواله و مجوز به کشتی گیران داده نمی شود، آقای هاشمی ارتباطات خوبی دارند و می توانند این موضوع را با رئیس محترم جمهور مطرح کند تا همانند فوتبالیست ها، کشتی گیران و سایر قهرمانان نیز حواله خودرو بعنوان پاداش دریافت کنند و قطعا باعث انگیزه بیشتر آن ها خواهد شد.
طالب نعمت پور بیان داشت: بزرگترها و پیشکسوتان بنده تمامی صحبت ها را کامل گفته اند، خوشحالم در جمع بزرگان کشتی و وزیر ورزش هستم.
وی افزود: فدراسیون کشتی در سال های اخیر با برنامه ریزی های خوبی که داشته، از لحاظ فنی و کسب مدال موفق بوده و ایمدوارم که در ماه های آینده نیز تمرینات به خوبی انجام شود و تیم های ما در المپیک پاریس افتخارآفرین باشند و این ظرفیت در قهرمانان ما وجود دارد.
محسن کاوه در ادامه این نشست گفت: مدال المپیک قیمت ندارد، جدای پاداش، کسب مدال المپیک و افتخار آن یک ورزشکار را می تواند برای همیشه در تاریخ جاودانه کند.
وی تصریح کرد: از تمامی کشتی گیران می خواهم که در این چند ماه مانده به المپیک از زندگی و حتی درس خود بزنند و فقط بر روی تمرینات و کسب مدال در المپیک تمرکز کنند.
حسن رنگرز در این نشست در حمایت از مردم مظلوم فلسطین گفت: جامعه کشتی جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و فلسطین را محکوم می کند.
وی اظهار داشت: پس از بازی های آسیایی، جلسه ای را با مسئولان ورزش کشور داشتیم و در آن جا چندین مورد مصوب شد و خوشحالم که این مصوبات به قید فوریت دنبال شده است و در دستور کار قرار گرفته است.
رنگرز ادامه داد: از حمایت های وزیر ورزش و جوانان و رئیس فدراسیون کشتی تشکر کرد و گفت هر آن چیزی که برای عزت کشتی نیاز بوده تأمین شده است.
پژمان درستکار در این جلسه گفت: خوشحالم که جامعه بزرگ کشتی را در کنار هم می بینم. از اینکه پیشکسوتان و قهرمانان مانند یک بزرگتر در جمع کشتی گیران حضور دارند کیف می کنم و شما مایه برکت هستید.
وی تصریح کرد: همدلی و اتحاد رمز موفقیت است و دوستان می دانند که به دریا رفته می داند مصیبت های طوفان را، دوستان افتخار بدهند، دستشان را می بوسم که داشته های خود را در اختیار کشتی گیران بگذارند و از تمامی شما برای حضور در اردوهای تیم ملی دعوت می کنم.
وی خاطرنشان کرد: 9 ماه تا المپیک زمان داریم و امیدوارم که با کمک شما عزیزان کشتی بتواند در المپیک به حق واقعی خود برسد.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه این جلسه با قدردانی از برگزاری این نشست گفت: خوشحالم در جمع پیشکسوتان و قهرمانان و سرمایه های کشتی کشور حضور دارم و بر خود می بالم که خدمتگزار جامعه ورزش به ویژه کشتی هستم.
هاشمی تصریح کرد: از اصحاب رسانه تشکر ویژه می کنم، ورزش بدون رسانه معنی و مفهوم ندارد و نقش رسانه در این میان بی بدیل است.
وی بیان داشت: از دوستان رسانه ای می خواهم ک هدر کنار ورزش باشند و در این چند ماه باقی مانده تا المپیک، بیش از گذشته ورزش را یاری کنند.
وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: کشتی بر خلاف گذشته که علاقمندان زیادی در جهان داشت، در حال حاضر به خاطر ظهور رشته های جدید و جذابیت دیگر آن علاقمندی را ندارد و کار مدیران و مسئولین این رشته در سراسر جهان برای جذب ورزشکار به این رشته بسیار سخت است.
وی ادامه داد: در 40 یا 50 سال پیش، ورودی کشتی بسیار بالا بود و مسابقات کشتی با حضور تعداد زیادی برگزار می شد.
هاشمی تصریح کرد: ما در وزارت ورزش از نظر سخت افزاری و پشتیبانی تلاش خود را می کنیم که این رشته را توسعه بدهیم و هرچه جمعیت این رشته زیاد شود، قهرمانان بیشتری خواهیم داشت.
وی افزود: با احترام به استان مازندران که در کشتی آزاد قهرمانان بی بدیلی داشته و 2 یا 3 استان که در کشتی فرنگی قهرمان داشته اند، باید کاری کنیم که تیم مالی ما 10 نماینده از 10 استان داشته باشد و اگر این کار انجام نشود، توسعه صورت نگرفته است.
وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: یکی از راه های توسعه استفاده از ظرفیت های آموزش و پرورش است، 130 سالن ورزشی که در آموزش و پرورش وجود دارد که گاهی اوقات تعدادی نونهال را جمع میکنند. حقوق مربیان سازنده از کشتی گیران است، این ایراد است. شأن مربی ما این نیست که حقوقش از شهریه کشتی گیر باشد.
وزیر ورزش خاطرنشان کرد: اگر غافل باشیم به روز بدی میرسیم. قطعا جلسه مشترکی با دبیر و مسئولان آموزش و پرورش میگذاریم که توسعه کشتی انجام شود. وقتی میگوییم 64 درصد طلای المپیک متعلق به کشتی است نباید در حد حرف باشد. باید در عمل باشد و این کوتاهی ها را باید برطرف کنیم. برای همین کشتی به همدلی نیاز دارد. اگر کسی حرفی میزند که همدلانه نیست، این را منعکس نکنیم خصوصا حالا که در استانه المپیک هستیم.
وزیر ورزش و جوانان با تأکید بر همدلی ادامه داد: این تجربه من است، با ناآرامی و اختلاف، مدیریت خوب پیش نمیرود اما نه بدین معنا که اگر حرف حقی باید زده شود، مطرح نشود. کشتی 9 ماه مانده به المپیک آرامش میخواهد. المپیک میدان مهمی است و همه میجنگند. مهمترین مشکل کشتی هم در جهان و هم ایران این است که به دلیل جذابیت رشتههای دیگر، کمتر سمت کشتی میآیند. این کار مدیران است. قبلا شهرها و سالن ها پُر از تماشاگر میشد اما حالا به این شکل نیست. یکی از وظایف ما در وزارت ورزش توسعه کشت یاست و از دل توسعه قهرمانیها افزایش میباید.
هاشمی اظهار داشت: در هانگژو با وجود بُعد مسافت به سالن کشتی رفتم. به کشتی گیران گفتم مدال برای ما اهمیت دارد اما چیزهای دیگری مهمتر است. از کادرفنی دغدغهشان را پرسیدیم و تا به تهران رسیدیم پیگیری شد. اساسنامه میگوید بالاترین مرجع تصمیم گیری فدراسیون است. من فقط نظرم را میگویم و مشورت میدهم اما فدراسیون تصمیم گیرنده است و به عنوان مقام مسئول، حمایت میکنم. کادرفنی نباید دغدغه پشتیبانی داشته باشد.
وی گفت: المپیک امروز با دهه 60 و قبل از انقلاب فرق دارد، همینطور علم دوپینگ. شما باید حواستان جمع باشد. برای مدال طلا پرچم بالا میرود و سرود خوانده می شود، نقره و برنز مهم است اما ابراهیم جوادی میداند طلا چه ارزشی دارد. وقتی میگوییم طلا، همه نگاهها سمت کشتی میرود.
هاشمی یادآور شد: دعوت میکنیم رئیس اتحادیه جهانی به ایران بیاید و ما هم برویم. از پیشکسوتان عزیز هم میخواهم المپینهایی که میتوانند کمک کنند بیایند و سر تمرین حضور داشته باشند.
وزیر ورزش و جوانان عنوان کرد: بعد از تکمیل کسب سهمیه جلسه مشترک با استانداران و فدراسیون میگذاریم. تلاش میکنیم رقم پاداش طلای المپیک قابل توجه باشد و رقم درخوری را اختصاص دهیم.