جزئیات اخبار

رعایت قانون و عدالت با برگزاری رقابت‌های انتخابی کشتی

 رعایت قانون و عدالت با برگزاری رقابت‌های انتخابی کشتی

با آغاز برنامه‌های آماده سازی کشتی برای حضور در میادین آسیایی و گزینشی المپیک، دوباره بحث رقابت‌های انتخابی و رعایت اصل قانونمداری و عدالت داغ شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، اواسط آبان ماه امسال بود که مدعیان کشتی آزاد و فرنگی کشورمان فرصت یافتند در میدانی بنام انتخابی تیم ملی به مصاف هم بروند. مدعیان واجد شرایط اوزان دهگانه کشتی آزاد و فرنگی با صلاحدید کادر فنی تیم‌های ملی، یکی پس از دیگری وارد گود انتخابی شدند تا در نهایت چهره نفرات برتر برای حضور در رقابتهای جهانی مشخص شد.

البته موج امید و انگیزه نفرات برتر رقابتهای انتخابی خیلی زود با لغو پیکارهای جهانی به دلیل شیوع کرونا فروکش کرد و «گوش‌شکسته‌های» ملی پوش، چشم به میادین آتی و فرصتی برای عرض اندام دوختند.

هر چند متولیان فدراسیون کشتی و اعضای کادر فنی تیم‌های ملی کشتی با لغو مسابقات جهانی تاکید کردند نتایج رقابتهای انتخابی در اَرنج تیم‌های اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا تأثیرگذار است، اما نفرات برتر رقابتهای انتخابی همچنان نگران از دست دادن دوبنده تیم ملی هستند و چشم انتظار لیست نهایی اعزام به قهرمانی آسیا و مسابقات گزینشی.

بسیاری از اهالی کشتی با تقدیر از قاطعیت فدراسیون کشتی در برگزاری رقابتهای انتخابی، معتقدند این اصل مهم و آینده ساز باید همچنان در تصمیمات آتی کادر فنی تیم‌های ملی رعایت شود چراکه گذر مدعیان تیم ملی از فیلتر مسابقات انتخابی، روندی اجتناب ناپذیراست. روندی که تبعات مثبت و بزرگی در اعتلای کشتی ایران دارد و می‌تواند بارقه امید و انگیزه را در مدعیان جوان و آینده ساز کشتی کشورمان، زنده و روشن نگه دارد.

در همین راستا می‌توان به اظهارات اخیر قهرمان اسبق تیم ملی و مربی کنونی کشتی آزاد کشورمان اشاره کرد که مدتهاست در زادگاهش یعنی شهر قزوین مشغول پشتوانه سازی و آموزش نسل جدید کشتی است.

احسان لشگری دارنده دو مدال برنز المپیک و جهان و چهار مدال طلای قهرمانی آسیا با تاکید بر برگزاری رقابتهای انتخابی گفت: به عنوان یکی از ملی پوشان اسبق کشتی آزاد و کسی که برای کسب دوبنده تیم ملی زحمات زیادی کشیدم معتقدم، برگزاری مسابقه انتخابی بهترین راه برای انتخاب ملی پوشان است. این موضوع در تیم‌های بزرگ و موفق کشتی دنیا هم صدق می‌کند و همه شاهدیم مدعیان بزرگ و نامدار دنیا هم بدون انتخابی به تیم ملی راه نمی‌یابند. البته در این بین ممکن است برخی اوقات با موارد استثنایی هم روبرو باشیم که هر چند سال یک بار رخ می‌دهد.

لشگری ادامه داد: پشتوانه سازی در کشتی هیچگاه از طریق تمرین رخ نمی‌دهد و این روند سازنده با رقابتهای انتخابی تیم ملی اتفاق می‌افتد. یکی از دلایلی که کشتی گیر در مسابقات استانی، کشوری، جام تختی و… روی تشک می‌رود، این است که بداند در نهایت در انتخابی تیم ملی کشتی خواهد گرفت.

دارنده مدال برنز بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن افزود: البته در این بین نیاز است تا از کادر فنی تیم ملی هم حمایت شود. به عنوان مثل سال ۲۰۱۷ که همه نفرات بر اساس انتخابی تیم ملی به عضویت تیم جهانی پاریس درآمدند و بعدها خیلی از رسانه‌ها به محض ناکامی ملی پوشان، مربیان تیم ملی را مورد انتقادات شدید قرار دادند. مطمئناً تکرار این موارد باعث می‌شود تا مربیان تیم ملی دیگر احساس امنیت نکنند در تصمیمات خود دچار مشکل شوند.

به گفته لشگری باید هم به مربی و هم کشتی‌گیر امنیت بدهند تا قانون به درستی و دقیق اجرا شود. مثلاً اگر مربی تیم ملی امسال یک کشتی‌گیر جوان که در انتخابی اول شده را به رقابتهای معتبر اعزام کند و او ناکام شود، باید فقط در خصوص مسائل فنی پاسخگو باشد نه اینکه چرا نفر اول انتخابی را به میدان فرستاده است.

قهرمان اسبق آسیا در پایان به اتفاقاتی که گریبانگیر خودش شده بود هم اشاره کرد و گفت: بارها دیده شده می‌گویند، این کشتی گیر، عملکردش با رقبای خارجی اش خوب است و یا فلان کشتی گیر فقط در مسابقات داخلی می‌درخشد. این موضوع برای من هم پیش آمد طوری که در سال ۲۰۱۰ که برای تیم ملی انتخاب شدم، همه می‌گفتند ستاره مسابقات می‌شوم، اما در جهانی به حریف گمنامی باختم. همان افراد بعدها گفتند که من کشتی‌های خارجی ام خوب نیست و عملکرد داخلی خوبی دارم، درحالی که بعدها با کسب مدال در میادین بزرگ جهانی و المپیک خلاف آن ثابت شد!

کد خبر 5113382

ایجاد نظرها
لیست نظرها