به گزارش خبرنگار مهر، حسن رنگرز صبح امروز در نشست خبری با اهالی رسانه در خصوص لغو جامجهانی کشتی فرنگی اعلام کرد: اتحادیه جهانی کشتی به تازگی جلسهای را در شهر استانبول برگزار کرد و شب گذشته به ما ایمیلی زده شد با این مضمون که «برگزاری رقابتهای جامجهانی کشتی فرنگی در تهران تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاده است». البته فدراسیون کشتی بلافاصله رایزنیهای لازم را آغاز کرد و همچنین با هماهنگی نهادهای ذیصلاح داخلی، کمیته اجرایی اتحادیه جهانی کشتی در حال پیگیری این موضوع است. تمامی مستندات برای رفع هرگونه ابهام در این خصوص تهیه شده و امیدواریم به زودی شاهد اعلام زمان جدید برگزاری این رقابتها در کشورمان باشیم.
وی افزود: تمامی الزامات و استانداردهای جهانی در بحث ترانسفر، اسکان، برگزاری و تجهیز مسابقات از جمله تأمین جوایز دلاری قابل ملاحظه، تأمین و اندیشیده شده بود و ما کاملاً آماده بودیم که این رقابتها را اواخر هفته جاری در تهران برگزار کنیم اما طبق قوانین اتحادیه جهانی کشتی، این رقابتها به تعویق افتاد که این موضوع واقعاً در حوزه اختیارات فدراسیون کشتی ایران نیست.
سخنگوی فدراسیون کشتی در ادامه به بحث فعالیت کادر فنی و برنامههای تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی اشاره کرد و گفت: رقابتهای جامجهانی در راستای برگزاری یک تورنمنت آمادهسازی برای تیم ملی ما محسوب میشد. روند و برنامههای کادر فنی مشخص است. ما چندی پیش رقابتهای قهرمانی کشور را برگزار کردیم و حالا جام تختی را پیشرو داریم که به عنوان جدیترین مرحله انتخابی تیم ملی مطرح است و همه مدعیان ملزم به شرکت در آن هستند البته چند روز قبل از جام تختی هم رقابتهای رنکینگدار ایتالیا را پیشرو داریم. کادر فنی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی، مطالعات و بررسیهای لازم را در خصوص اهداف خود از حضور در این رقابتها داشته اند و باید به ما اعلام کنند که حضور در کدام مسابقه اهمیت بیشتری دارد. ضمن اینکه ما رقابتهای قهرمانی آسیا در چین را هم پیشرو داریم و سپس یک مرحله مسابقات گزینشی که در صوفیه بلغارستان برگزار خواهد شد. در مجموع باید به این موضوع اشاره کنیم که مهمترین مسئله برای کادر فنی و فدراسیون در ۶ ماهه اخیر، حضور در رقابتهای رنکینگدار و رسیدن به اهداف و سهمیههای المپیک است.
وی گفت: در خصوص رقابتهای رنکینگدار باید اعلام کرد که ما در دی ماه سال جاری باید در مسابقات بینالمللی ایتالیا شرکت کنیم و سپس در اواخر خرداد سال آینده در مسابقات بینالمللی لهستان به میدان خواهیم رفت. همچنین هماکنون تیم کشتی آزاد از فردا (پنجم آذرماه) به اردو میرود که دلیل تأخیر برگزاری این اردوها، برگزاری رقابتهای لیگ بود که طبیعتاً با برنامههای تیم ملی تداخل پیدا میکرد. ازاینرو کشتیگیران هم تعهد دارند و باید با توجه به سیاستها و برنامههای تیمهای خودشان، در این مسابقات به میدان بروند.
سخنگوی فدراسیون کشتی در بخش دیگری از اظهارات خود در واکنش به فراز و فرودهای برگزاری رقابتهای لیگ برتر بیان کرد: انتقادات در خصوص لیگ را با جان و دل میپذیرم ولی لیگ امسال نسبت به سالهای گذشته، رشد محسوسی در سطح کمی و کیفی داشت. مهمترین بحث این مسابقات نیز گردش مالی ۱۸ میلیارد تومانی در لیگ برتر بود. تیمها با تمام ظرفیت خود در لیگ حضور یافتند و فواید مالی و معیشتی بسیاری برای کشتیگیران داشتند.
رنگرز در پاسخ به این سؤال که چرا فدراسیون کشتی در نشست اتحادیه جهانی کشتی در استانبول دفاعی در خصوص عدم لغو مسابقات جامجهانی نداشت؟ گفت: تا همین دیشب، بحثی برای لغو مسابقات مطرح نبود. چندی پیش تیم مجارستان اعلام کرد که بنا به دلایل فنی، قادر به حضور در تهران نیست که اتحادیه جهانی، چین را جایگزین کرد. دو روز قبل هم تیم ژاپن کتباً به ما اعلام کرد به دلیل برخی مشکلات در رقابتهای جامجهانی تهران حضور نخواهد یافت، البته مدرسین بینالمللی اتحادیه جهانی از آلمان و مصر و همچنین تیمهای دیگر مشکلی نداشتند که البته این رقابتها بنا به تصمیم اتحادیه جهانی کشتی لغو شد.
سخنگوی فدراسیون کشتی بیان کرد: فدراسیون با تمام توان متعهد است تا در راستای منافع ملی کشتی، پیگیریهای خود را انجام دهد و از صبح امروز نیز این تلاشها انجام شده است.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود، به نگرانی اهالی کشتی در خصوص کسب سهمیههای باقیمانده المپیک اشاره کرد و گفت: تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران همیشه در المپیک مدعی و مدالآور بودند و کشتیگیران ما همیشه روی سکو قرار گرفتهاند ولی باید به این مسئله اعتراف کرد که دورخیز برای المپیک، نیاز به یک بازه زمانی ۶ تا ۸ ساله دارد که متأسفانه این زمان بنا به دلایلی برای ما از دست رفت. تلاش خواهیم کرد در مسابقات پیشرو بتوانیم سهمیههای باقیمانده را کسب کنیم البته در این خصوص مشکلاتی هم به دلیل تغییر قوانین و دستورالعملهای اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بینالمللی المپیک به وجود آمد چرا که قبلاً سه رقابت به جز مسابقات جهانی برای کسب سهمیه المپیک برگزار میشد اما حالا این مسابقات به دو مسابقه تقلیل یافت.
مدیر فنی تیمهای ملی کشتی فرنگی در ادامه به رقابتهای انتخابی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه بگوییم رقابتهای انتخابی به طور کامل از عرصه تیم ملی حذف شده، صحیح نیست. ما رقابتهای انتخابی داریم ولی طبق فرآیندی خاص و متفاوت، نسبت به قبل در حال اجراست. ما قبلاً هم فرآیند انتخابی داشتیم اما در عمل نشان داد نمیتواند منافع ملی کشتی را برآورده کند. ما در پروسه چند مرحلهای، این رقابتها را با شرایط جدید تعریف کردهایم. به عنوان مثال، اول رقابتهای قهرمانی کشور، سپس مسابقات انتخابی جام تختی و بعد رقابتهای جام تختی را به عنوان آخرین مرحله انتخابی داخلی برگزار میکنیم.
رنگرز ادامه داد: انستیتو کشتی ایران نیز در تلاش است تا طبق یک چارچوب مدون و قانونی، برای انتخابی تیم ملی برنامهای را تعریف کند که این موضوع از بعد از المپیک اجرایی شود اما آنچه مسلم است نمیتوانیم در کشورمان الزاماً یک الگوی بیرونی و خارجی را به عنوان یک سند قطعی در داخل کشور تعریف کنیم. درواقع میتوان گفت باید ترکیبی از «انتخاب» و «انتصاب» را در نظر بگیریم