جزئیات اخبار

موج گسترده اعتراضات در سراسر جهان در پی بیانیه ترامپ

ترامپ رودرروی جنبش المپیک - رضا رمضانی*

تهران - ایرنا - فرمان اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور به خاک آمریکا، موج گسترده اعتراضات را در سراسر جهان در پی داشت. این فرمان مسابقات ورزشی را نیز تحت الشعاع قرار داده است. جام جهانی کشتی آزاد در تهران نزدیک ترین رقابت ورزشی است که بر اساس برنامه ریزی آمریکا نیز قرار است در آن شرکت کند.

اتخاذ سیاست جمهوری اسلامی ایران در اقدام متقابل، این پیام را دارد که ممکن است تیم کشتی آزاد آمریکا موفق به حضور در ایران نشود. اقدام ترامپ آشکارا نشان می دهد که او در برهم زدن نظم جهانی، حاضر است همه چیز از جمله جنبش المپیک را فدا کند. 
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا جمعه گذشته در فرمانی ورود اتباع کشورهای سوریه، عراق، سومالی، سودان، لیبی، ایران و عراق را بطور موقت به این کشور ممنوع اعلام کرد.
فرمان نسنجیده رئیس جمهوری آمریکا علاوه بر کم کردن شانس لس آنجلس برای میزبانی بازی های المپیک تابستانی 2024 و جام جهانی فوتبال 2026 در آمریکا، جام جهانی کشتی آزاد در سال 2017 را که قرار است روز های 28 و 29 بهمن ماه در کرمانشاه برگزار شود را تحت الشعاع خود قرار داده است و آمدن و یا نیامدن تیم آمریکا به ایران در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
وزارت امور خارجه ایران روز گذشته - شنبه - با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: کمیته ویژه موضوع حضور تیم کشتی آمریکا در جام جهانی کشتی را در ایران بررسی می کند.
یش از این ورزشکاران کشورمان برای حضور در آمریکا و یا ورزشکاران آمریکا برای حضور در ایران هیچ مشکلی نداشتند، به طوری که فدراسیون کشتی آمریکا در نامه ای از ایران خواسته بود که به مناسبت روز کشتی و در راستای برنامه های حفظ کشتی در المپیک، تیم منتخب کشورمان در آمریکا حضور پیدا کند و برهمین اساس تیم منتخب کشتی آزاد ایران خرداد ماه سال جاری و پیش از آغاز بازی های المپیک 2016 ریو، دیدار دوستانه ای را در میدان تایمز نیویورک با ملی پوشان کشتی آمریکا برگزار کرد.
در روزهایی که خطر حذف کشتی از بازی های المپیک توسط کمیته بین المللی المپیک مطرح بود، کشورهای مختلف اقداماتی برای حفظ این رشته در المپیک انجام دادند. 
از جمله این اقدامات، ابتکار فدراسیون کشتی آمریکا برای برگزاری دیدار دوستانه بین دو تیم کشتی آزاد ایران و آمریکا در اردیبهشت سال 1392 (2013) در محل ایستگاه تاریخی قطار «واندربیلت» در ترمینال بزرگ مرکزی شهر نیویورک بود که تیم ایران با نتیجه 6 بر یک مقابل آمریکا به برتری دست یافت.
چندی پیش نیز فدراسیون کشتی طرح برگزاری رقابت های «همبستگی جهانی برای کشتی» را به اتحادیه جهانی ارایه کرد و حتی مورد حمایت فدراسیون کشتی آمریکا نیز قرار گرفت.
این رقابت در کشتی آزاد بین تیم های ایران، روسیه و آمریکا و در کشتی فرنگی بین تیم های ایران، روسیه و ترکیه و در کشتی زنان بین تیم های ژاپن، آمریکا و روسیه برگزار می شود.
مسابقات نمادین کشتی در هر کشور در یکی از مکان های ملی و اصلی آن کشورها چون برج میلاد تهران، میدان سرخ مسکو، میدان تایمز نیویورک و یکی از میادین اصلی کشورهای ترکیه و ژاپن انجام خواهد شد.
این رقابت ها تلاش های خانواده کشتی برای عمومی کردن این رشته تاریخی و حفظ همیشگی آن در المپیک را نشان می دهد.
آخرین حضور تیم های کشتی آمریکا در ایران نیز در سال 1393 بود که در سی و پنجمین دوره جام جهان پهلوان تختی، تیم کشتی فرنگی این کشور در کرمانشاه حضور پیدا کرد.
آنچه مشخص است این است که رقابت های ورزشی به دور از سیاست بازی ها و در راستای صلح و دوستی و نزدیک شدن ملت ها با یکدیگر برگزار می شود، اما سیاست های «ترامپ» که حضورش در کاخ سفید خلاف همه پیش بینی ها بود، سبب شده علاوه بر سرگردانی اتباع بسیاری از کشورها، مسابقات ورزشی را نیز دستخوش تغییر و تحولاتی کند. اکنون باید منتظر ماند و دید که کمیته بین المللی المپیک در راستای اهداف متعالی جنبش المپیک که برگرفته از نهضت صلح و دوستی و تفاهم ملت ها است به این تصمیم گیری غیرمنطقی و ستیزه جویانه آمریکا چه واکنش نشان می دهد و آیا می تواند همانگونه بسیاری از تیم های روسیه را به دلیل دوپینگ که منافی با جنبش المپیک است از بازی های 2016 ریو محروم کند به این تصمیم سیاستمداران آمریکا نیز واکنش جدی نشان دهند.
* کارشناس کشتی

ایجاد نظرها
لیست نظرها