محسن کاوه: جایگاه کشتی آزاد ایران در جهان بالا رفته
هدف اصلی تزریق کشتی گیران جوان به تیم بزرگسالان است
از مربیان فعال کشور در کادر فنی بهره می بریم
حضور در تورنمنت های بین المللی کشتی گیران را می سازد
مدیر فنی تیم های ملی کشتی آزاد و سرمربی تیم ملی کشتی آزاد جوانان گفت: هدف اصلی تزریق کشتی گیران نوجوان و جوان به تیم بزرگسالان است.
محسن کاوه در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون کشتی در گفت و گو با روابط عمومی فدراسیون کشتی در مورد برنامه های تیم ملی کشتی آزاد جوانان گفت: پس از رقابت های قهرمانی کشور، بلافاصله اردوهای ما شروع شد و ما به دلیل اینکه کشتی گیران جوان کم تجربه بودند در حین اردوها آن ها را در دو تورنمنت بین المللی نیز شرکت دادیم و محک زدیم.
وی تصریح کرد: 3 اردوی قبلی ما در شهرهای کرمان، ارومیه و کرج برگزار شد و در حال حاضر نیز به میزبانی گروه انبوه سازان هوتن اردوی چهارم ما در قائمشهر در حال برگزاری است.
کاوه در مورد کیفیت برگزاری اردو ها اظهار داشت: خدا را شکر میزبانی خوبی از ما شد و کشتی گیران توانستند تمرینات مدنظر را به خوبی برگزار کنند. در حال حاضر نیز باشگاه انبوه سازان هوتن امکانات خوبی را در اختیار ما قرار داده و از نظر اسکان و تغذیه هم شرایط بسیار مطلوب است.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد جوانان در مورد حضور در دو تورنمت واردانیان ارمنستان و دیمیتریف روسیه اظهار داشت: نفراتی که در اختیار داریم نسبت به تیم سال گذشته کم تجربه تر هستند و برای اینکه با تجربه بیشتری راهی رقابت های آسیایی و جهانی شوند، آن ها را در دو تورمنت شرکت دادیم.
وی با قدردانی از همکاری خوب فدراسیون کشتی و حمایت های لازم به جهت اعزام کشتی گیران گفت: در جام واردانیان ارمنستان کشتی گیران میان وزن و سنگین وزن را شرکت دادیم و در رقابت های دیمیتریف روسیه نیز بیشتر کشتی گیران میان وزن و سبک وزن را اعزام کردیم.
کاوه در مورد نتایج بدست آمده در این مسابقات گفت: نتایج خوبی بدست آمد البته در مسابقات ارمنستان به دلیل اینکه در ابتدای روند آماده سازی بودیم نتایج مانند جام دیمیتریف روسیه نبود اما در رقابت های روسیه بار دیگر کشتی گیران ما خوش درخشیدند و به مانند رقابت های جهانی اوفا، پنج مدال طلا و عنوان قهرمانی را کسب کردیم. البته تفاوت این مسابقات با سایر رقابت ها این بود که در هر وزن شاید تا 20 کشتی گیر روس حضور داشتند و کشتی گیران ما با شکست 3 تا 4 حریف روس به مدال طلا رسیدند.
وی ادامه داد: در کل 10 نماینده کشورمان که در این مسابقات حضور داشتند، 8 مدال شامل 5 مدال طلا، 1 مدال نقره و 2 مدال برنز به همراه عنوان قهرمانی کسب شد که به نظرم قهرمانی با 10 کشتی گیر بین چند صد کشتی گیر روس بسیار با ارزش است.
مدیر فنی تیم ملی کشتی آزاد با بیان اینکه هدف فدراسیون کشتی و برنامه کشتی آزاد کشور، تزریق کشتی گیران نوجوان و جوان با کیفت عالی به تیم بزرگسالان است گفت: به این باور رسیده ایم که کشتی گیران جوان ما این توانایی را دارند که بتوانند در عین جوانی در رده ی بزرگسالان صاحب مدال شوند و انشاء اله که امسال نیز بتوانیم به این هدف مهم دست پیدا کنیم.
کاوه با اشاره به اهمیت حضور کشتی گیران نوجوان و جوان در رقابت های بین المللی برون مرزی گفت: کشتی گیران باید در نوجوانی و جوانی میدان خارجی ببیند و عیار خود را بسنجند، بعنوان مثال یک کشتی گیر ما در روسیه در مبارزه نخست که با حریف روس داشت کمی استرس داشت ولی پس از پیروزی مقابل حریفش، اعتماد به نفسش به حدی بالا رفت که در کشتی فینال خیلی راحت حریفش را شکست داد و صاحب مدال طلا شد.
وی افزود: البته هدف فدراسیون کشتی و نظر شخص رئیس فدراسیون نیز میدان دادن به کشتی گیران نوجوان و جوان در تورنمنت های بین المللی است تا کشتی گیران ما در عین جوانی بتوانند در رقابت های بزرگسالان موفق عمل کنند و صاحب مدال شوند.
کاوه در مورد ادامه برنامه های تیم ملی کشتی آزاد گفت: اردوی ما در قائمشهر 10 روز است و میزبان ما یک شرکت خصوصی با نام انبوه سازان هوتن است که در لیگ نیز تیم داری می کند و امکانات خوبی را نیز در اختیار ما قرار داده است. پس از این اردو 5 روز در چالوس خواهیم بود و بعد از آن تمرینات را در بانه پیگیری می کنیم تا کشتی گیرانمان آماده حضور در رقابت های بین المللی جام تختی شوند.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد جوانان در مورد حضور کشتی گیران جوان در جام تختی اظهار داشت: هرچه کشتی گیران ما در میدان های بزرگ حضور پیدا کنند، تجربه شان بیشتر می شود و به نظرم تیم ما در جام تختی عملکرد خوبی را از خود به جای خواهد گذاشت و کشتی گیرانمان جزء نفرات برتر خواهند بود.
وی در مورد اینکه قبل از رقابت های آسیایی و جهانی تورنمت دیگری در دستور کار تیم جوانان قرار دارد، تصریح کرد: برای اینکه کشتی گیران را محک جدی بزنیم و به یک خودباوری برسانیم از فدراسیون کشتی درخواست کردیم که در جام یاشاردوغو ترکیه که در رده بزرگسالان است شرکت کنیم چراکه تجربه خوبی از حضور در این رقابت ها در گذشته داریم.
وی ادامه داد: حضور در این مسابقات می تواند تیم ما را پیش از حضور در رقابت های آسیایی و جهانی، از نظر روحی و فنی به حد خوبی برساند و ما 2 سال پیش و قبل از حضور در رقابت های جهانی 2021 روسیه نیز تجربه حضور در جام یاشاردوغو داشتیم و در این مسابقات نتایج خوبی کسب کردیم و علی قلی زادگان، رحمان عموزاد، محمد نخودی و امیرحسین فیروزپور از جمله طلایی های ما در این رقابت ها بودند.
مدیر فنی تیم های ملی کشتی آزاد در مورد برگزاری اردوهای این تیم در شهرهای مختلف و خارج از کمپ تیم های ملی کشتی گفت: در پی تحقق چند هدف از این کار هستیم، اول اینکه در هر شهری که اردو می زنیم، کشتی در آن شهر پیشرفت می کند، بعنوان مثال در همین قائمشهر حدود 40 کشتی گیر از دیگر شهرهای استان و حتی از نیشابور در اردو حضور پیدا می کنند و در کنار ما به تمرین می پردازند و این می تواند به پیشرفت کشتی گیران کمک کند و حضور آن ها در اردو نشان از علاقمندی و عشقشان به کشتی دارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر مربیان استان ها نیز در اردوهای ما حضور دارند و از نزدیک شاهد تمرینات هستند و این نشان می دهد که به دنبال این هستند که خود را به روز کنند و بر دانش خود بیافزایند و این نیز بسیار برای کشتی ما مفید است.
کاوه تصریح کرد: هدف فدراسیون توسعه کشتی در استان ها و شهرهای کشور است و ما باید به سرمایه های کشتی در تمامی نقاط کشور توجه کنیم چه کشتی گیر و چه مربی می توانند از حضور در اردوهای ما بهره ببرند و بنده و کادر فنی نیز در خدمت آن ها هستیم، هرچند کار ما سخت و بیشتر می شود اما هدف ما اعتلای کشتی ایران است و با تمام قوا به کار خود ادامه می دهیم.
سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در مورد کادر فنی این تیم گفت: تمامی مربیانی که به اردو دعوت شده اند از مربیانی هستند که در شهر خود باشگاه دارند و تمرین می دهند بعنوان مثال آرش مرادی، یاسر طهماسبی و جعفر شمس در مازندران و شهرهای خود کلاس تمرینی دارند، رضا افضلی در کرمانشاه، اکبر بهتری و مهدی قاسمی جو نیز در تهران کلاس تمرینی کشتی دارند. حامد میرعمادیان نیز بعنوان یک مربی با تجربه و بعنوان کسی که مدیریت کشتی را بلد است در کنار ما قرار گرفته است تا یک کادر فنی خوب و همدل را داشته باشیم.
وی در مورد پیش بینی اش از مسابقات جهانی جوانان امسال گفت: ما سال 2021 در روسیه عنوان قهرمانی را بدست آوردیم و سال گذشته در بلغارستان قهرمان شدیم، شاید یکسری به نتایج ما در بلغارستان خرده بگیرند اما ما در کنار نتیجه به دنبال این هستیم که کشتی گیرانمان را به درستی به رده ی بزرگسالان بفرستیم و اگر منصفانه ببنیم و به فکر کشتی کشور باشیم، راه درست را می رویم.
کاوه تصریح کرد: خیلی دوست دارم که امسال روس ها در رقابت های جهانی حضور داشته باشند و به همراه تیم ایران و آمریکا سه قطب مسابقات را تشکیل دهند، چراکه هم سطح رقابت ها بالا می رود و هم تجربه بسیار خوبی برای کشتی گیران خواهد بود.
وی در مورد رشد کشتی آمریکا در رده ی جوانان گفت: آمریکایی ها به آمادگی بدنی معروف هستند و با علمی و دانش به روزی که دارند کشتی گیران خوبی را به میدان می فرستند. اما در سال های اخیر شاهد این هستیم که به فنون و تکنیک خود نیز افزوده اند و آن را در سطح آمادگی بدنی خود بالا برده اند. ما سال گذشته مقابل کشتی گیران آمریکایی هم پیروز بودیم و هم شکست خوردیم و امسال نیز قطعا رقیب اصلی ما آمریکایی ها هستند. اما به نظر من کشتی دنیا بدون روس ها قشنگی نداره چراکه کشتی در کشورهایی مانند بلغارستان، ترکیه، رومانی، قزاقستان و ازبکستان نیز قبلا کشتی گیران خوبی داشتند در چند سال گذشته دچار یک افت شده است و حضور روس ها می تواند به بالا بردن کیفیت رقابت ها کمک زیادی کند.
کاوه در مورد سطح کشتی آزاد ایران گفت: در حال حاضر کشتی دنیا بر روی تکنیک کشتی ما حساب می کند، در رقابت های جام دیمیتریف عبدالسلام گادیسوف سرمربی تیم ملی کشتی روسیه بر روی آمادگی تیم ما صحه گذاشت و پیشنهاد حضور تیم های ما در مسابقات خودشان را داد که من هم گفتم به شرطی به روسیه می آئیم که شما نیز در جام موحد و هاشمی نژاد ما حضور داشته باشیم و به نظرم روس ها نیز بسیار دوست دارند که با کشتی ایران ارتباط برقرار کنند و به نظرم این مسابقات می تواند به کیفیت کشتی گیران نوجوان و جوان ما هم از نظر روحی و روانی و هم از نظر فنی کمک کند و وقتی کشتی گیر ما به رده ی بزرگسالان می رود کار برای کادرفنی راحت تر می شود و می تواند در بحث تاکتیک و نحوه مبارزات وقت بیشتری را بگذارد.
وی در مورد اعزام کشتی گیران به تورنمنت های بین المللی گفت: به شخصه معتقدم که اعزام ها باید هدفمند باشد و نباید هر کشتی گیری را به این مسابقات اعزام کنیم، باید از اعزام کشتی گیران به رقابت های بین المللی هدف داشته باشیم و کشتی گیران با استعداد و آینده دار را راهی این مسابقات کنیم.
مدیر فنی تیم های ملی کشتی آزاد در مورد حضورش در تیم جوانان گفت: بیش از چهل سال است که با کشتی هستم. از زمانی که وارد عرصه مربیگری شدم بدون اغراق می گویم که شب و روزم کشتی است و اگر کاری را قبول کنم با عشق انجام می دهم و به آن افتخار می کنم.
وی ادامه داد: نظر رئیس فدراسیون این بود که من واسطه ای بین رده ی نوجوانان و بزرگسالان باشم و به نوعی کشتی گیران نوجوان را به رده ی بزرگسالان هدایت کنم. به واقع می گویم که بسیار شوق دارم که در این رده کار کنم و به دنبال این هستم که بتوانم تاکتیک های روز کشتی را در تمرینات بیاورم و نوع آمادگی جسمانی که احتیاج این روزهای کشتی ما است را با تمرینات تطبیق دهم. از سوی دیگر سعی کرده ام که ارتباط خوبی را با کشتی گیران برقرار کنم و شکر خدا که تا به حال کار به خوبی پیش رفته است.
کاوه اظهار داشت: البته برگزاری اردوها در شهرستان ها با توجه به شرایطی که دارم و اینکه 12 روز در یک شهر و 2 روز در تهران باشم، برایم سخت است اما تمامی این سختی ها را به عشق کشتی به جان می خرم، چراکه قبول مسئولیت کردم و دوست دارم که به کشتی کشور خدمت کنم و در 2 سال گذشته با لطف خدا به هدف خود که همان تزریق کشتی گیران جوان به تیم بزرگسالان بوده است رسیده ایم.
وی افزود: البته یک نکته نیز در مورد تمرینات اردویی باید بگویم و آن این است که به دنبال این هستیم که کشتی گیران اردو زده نشوند و برنامه های تفریحی نیز در دستور کار ما قرار دارد و سعی کرده ایم که در کنار تمرینات سختی، بچه ها از نظر روحی و روانی شاداب باشند.
مدیر تیم های ملی کشتی آزاد در مورد عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در قزاقستان خاطرنشان کرد: نتیجه ما در رقابت های قهرمانی آسیا پس از کسب نتایج درخشان در 2 سال گذشته، یک استثناء بود، شاید این یک تلنگری بود که باید بهتر و بیشتر کار و تلاش کنیم اما به واقع کشتی آزاد ما در دنیا رشد و پیشرفت داشته و هر مسابقه ای که می رویم نگاه ها روی کشتی گیران ما است و حتی گاتسالوف سرمربی تیم ملی کشتی آزاد روسیه نیز که برای رقابت های جام باشگاه ها در تهران حضور داشت نیز به این موضوع اذعان داشت و دوست داشت که ارتباط بیشتری بین کشتی گیران روسیه و ایران برقرار شود.
وی در پایان گفت: حرف هایی را که زدم بدون اغراق بود و چیزی را نمی خواهم پاک کنم، نگاه ما فقط نباید به نتایج قزاقستان باشد، اعتبار کشتی ایران الان بالا رفته و در حال حاضر جهان کشتی ما را قبول دارد. انشاء اله که در ادامه کار بتوانیم نتایج قزاقستان را جبران کرده و با کار و تلاش و کسب نتایج خوب، دل مردم را شاد کنیم.